BTW berekenen  btwberekenen.org

BTW berekenen

Nederland:  21%  9%

U dient twee waarden in te vullen. Niet invullen in de valuta.

BTW %: %
Prijs zonder BTW:
Prijs met BTW:
BTW-bedrag:
Zie ook: Procenten Berekenen
Financiële ratio's voor bedrijven


Deze BTW calculator vraagt twee waarden. U kunt bijvoorbeeld het BTW percentage invullen en de prijs met BTW - u krijgt dan de prijs zonder BTW te zien. Waarden worden afgerond (twee cijfers na de komma).

U kunt ook het BTW-percentage kiezen door op het percentage in de onderstaande tabel te klikken.

Nederland

algemene21%
verlaagde9%
Zie ook:https://www.belastingdienst.nl/

België

algemene21%
verlaagde12%
6%
Zie ook:https://finance.belgium.be/

Lidwoord:


In Europa is er btw - in de VS Sales tax

In Europa zijn bedrijven die tot de productieketen behoren verantwoordelijk voor de btw die de consument aan de staat betaalt in verhouding tot hun toegevoegde waarde. De Amerikaanse Sales tax daarentegen wordt volledig gefactureerd door het bedrijf dat de consumentenverkoop heeft gedaan. Sales tax wordt betaald aan lokale operators, niet aan de staat.

Geschiedenis van de belasting

Veel van de huidige belastingen waren al in gebruik in de oudheid. Beslissen over belastingen is verschoven van autocraten naar parlementen en het belastingniveau is gestegen. Vroeger werden belastingen gebruikt om oorlogen te voeren, tegenwoordig worden belastingen gebruikt om de verzorgingsstaat in stand te houden.

BTW berekenen   Lidwoord   Gegevensbescherming   Feedback / Language corrections

VAT-calculator.net: Bulgarije   Tsjechië   Duitsland   Denemarken   Estland   Spanje   Frankrijk   Griekenland   Hongarije   Italië   Litouwen   Letland   Nederland   Noorwegen   Polen   Portugal   Roemenië   Slovenië   Slowakije   Zweden   Turkije   Finland

Calculaterix.com
Sites en rekenmachines voor elke dag